Franse verkopen van biologisch dalen verder

23-09 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De daling van de verkopen van biologische voeding in Frankrijk zet dit jaar versterkt door.

Na een terugloop met 1,5% vorig jaar, na vele jaren groei in de dubbele cijfers, verkopen de supermarkten dit jaar 8,3% minder en de speciaalzaken 15% minder biologische voedingsproducten dan een jaar eerder. Dat heeft Agence Bio, de organisatie voor de biologische sector in Frankrijk, bekendgemaakt.

Biologische zuivel

Vooral de vraag naar biologische zuivel neemt af, terwijl ook vlees met een biologische herkomst minder verkocht wordt. Het aantal boeren en tuinders dat met biologisch stopt, wordt ook steeds meer. “Per 31 augustus zaten we dit jaar op 4.000 nieuwe exploitaties, maar 2.174 bedrijven zijn er mee gestopt. Er zijn minder conversies en meer stoppers”, aldus voorzitter Loïc Guines van Agence Bio.

Promotiecampagnes biologisch voedsel

“Het is noodzakelijk dat we de vraag stimuleren om een dynamische biologische landbouw te behouden”, aldus Guines. Agence Bio organiseert daarom opnieuw een aantal promotiecampagnes, met name voor melk en kaas, vlees en groenten. Het ministerie voor landbouw in Parijs, dat het aandeel biologisch graag sterk wil opvoeren, financiert de nieuwe campagne.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer