Fransen Gerrits: ‘We hebben 300 mondkapjes gedoneerd’

17-03-2020 | Laatste update op 21-02 | |
Huub Fransen, eigenaar/directeur, roept andere fabrikanten ook mondkapjes te doneren aan medisch hulpverleners. - Foto: Van Assendelft Fotografie
Huub Fransen, eigenaar/directeur, roept andere fabrikanten ook mondkapjes te doneren aan medisch hulpverleners. - Foto: Van Assendelft Fotografie

Veevoerfabrikant Fransen Gerrits doneert mondkapjes en wegwerpoveralls aan medisch hulpverleners en roept andere fabrikanten op hetzelfde te doen.

Eigenaar en directeur Huub Fransen kreeg van dichtbij te maken met het coronavirus en besloot daarop direct de spullen aan de plaatselijk huisarts te geven, zodat die ze weer verder kan verspreiden onder zorgmedewerkers.

Hoe kwam u op het idee?

“Mijn vader heeft het coronavirus. Toen ik met hem meeging naar de huisarts, vertelde die mij dat medisch hulpverleners moeilijk aan mondkapjes kunnen komen en dat sommigen er zelfs geen meer hebben. Ik wist dat we in de fabrieken nog veel mondkapjes hadden liggen; we kopen ze per pallet in, dus daar kunnen we er wel wat van missen. De prioriteit ligt nu ten slotte bij de medische zorg. In ons gebied (Noord-Brabant, red.) zijn erg veel besmettingen, dus artsen kunnen ze goed gebruiken.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om hoeveel mondkapjes en overalls gaat het?

“We hebben 300 mondkapjes gegeven en 400 overalls. We houden er voor eigen gebruik nog wat achter de hand, maar we hebben ook nog gelaatsmaskers die we kunnen gebruiken in de fabrieken.”

Zijn de mondkapjes die gebruikt worden in de veevoerfabrieken geschikt voor zorgpersoneel?

“Mondkapjes zijn ingedeeld in verschillende klasses, naar de mate van bescherming. FFP2 is de klasse die wij gebruiken in de fabrieken en zorgpersoneel heeft deze klasse ook minimaal nodig. De huisarts zei ook: beter iets dan niets.”

Zoals wij het gedaan hebben, kun je direct plaatselijk mensen in de zorg helpen

Volgen andere bedrijven uw voorbeeld?

“Ik heb op Twitter en binnen Nevedi (de brancheorganisatie voor de diervoederindustrie, red.), de oproep gedaan aan andere veevoerbedrijven ook mondkapjes te doneren. Of ze dat ook gedaan hebben, weet ik niet. Via VNO-NCW kwam dezelfde oproep om via een meldpunt spullen aan te bieden. Dat is redelijk omslachtig. Zoals wij het gedaan hebben, kun je direct plaatselijk mensen in de zorg helpen.”

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Kloosterman


Beheer