Doorgaan naar artikel

Fransen starten platform voor vers en lokaal voedsel

Foto: Canva

Foto: Canva

Het Franse ministerie voor landbouw en voeding heeft samen met de Kamers voor de Landbouw een platform ‘Frais et local’ opgezet. Daarmee kunnen consumenten voedsel en verkooppunten in de directe omgeving vinden.

Het platform opent met meer dan 8.000 land- en tuinbouwbedrijven en verkooppunten van lokale of regionale voedingsproducten. Consumenten kunnen er zoeken op product zoals groente, fruit, vlees, zuivel of alcoholische dranken. Ook is zoeken mogelijk op soort verkooppunt zoals boerderijwinkel, markt of online.

Simpel plaatselijke producten kopen

“Het platform beoogt de consument een uniek entreepunt te bieden en nodigt producenten of hun netwerken die aan directe verkopen doen uit om zich aan te sluiten. Dit is een simpele manier om plaatselijke producenten te vinden, verse producten te kopen en zo boer en tuinder in de directe omgeving te steunen”, denkt landbouwminister Julien Denormandie.

Wat verstaan we onder een korte keten en welke kansen en uitdagingen biedt dit ondernemers? Lees meer op de themapagina Korte ketens

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin