FrieslandCampina: bericht over fusiegesprekken speculatief

15-09 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

FrieslandCampina doet de berichtgeving over een mogelijke fusie met zuivelonderneming Arla Foods af als speculatie. “Wij reageren nooit op dit soort berichten”, aldus de woordvoerder.

Foodbusiness meldt dat de besturen van FrieslandCampina en Arla Foods in gesprek zijn over een mogelijke fusie. Zo zou FrieslandCampina-voorzitter Sybren Attema al meerdere weken in gesprek zijn met Arla-collega Jan Toft Nørgaard.

Attema gaf recent in een gesprek met Food&Agribusiness aan dat een krimp van de Nederlandse melkveesector niet automatisch betekent dat FrieslandCampina moet gaan samenwerken met een andere partij. “Dat is niet altijd de oplossing. Je krijgt dan wel meer volume, maar de omstandigheden blijven hetzelfde.”

Complementair zijn

Schaal is volgens de voorzitter altijd belangrijk, maar beide onderneming moeten in het geval van een fusie ook complementair aan elkaar zijn. Zo sloten volgens Attema de portfolio’s van fusiepartners Friesland Foods en Campina naadloos op elkaar aan. “Zo’n partij moet zich maar net aandienen en daarbij moet je eerst je eigen huiswerk op orde hebben.”

Een woordvoerster van Arla Foods noemt het artikel waarin gespeculeerd wordt over een mogelijke fusie tussen Arla en FrieslandCampina ‘100% onjuist’. “Er is geen enkele basis voor dit verhaal”, aldus de woordvoerster.

Willem Veldman


Beheer