Skip to content

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan een samenwerking aan.

Updated on:
Business
Nieuws
De Nieuwe Melkboer komt voort uit het melkveebedrijf van de familie Grobben in Enschede, lid van de coöperatie FrieslandCampina. De jongste generatie Bart en Tom besloten plantaardige zuivel te gaan produceren. Foto: De Nieuwe Melkboer premium

De Nieuwe Melkboer komt voort uit het melkveebedrijf van de familie Grobben in Enschede, lid van de coöperatie FrieslandCampina. De jongste generatie Bart en Tom besloten plantaardige zuivel te gaan produceren. Foto: De Nieuwe Melkboer

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan een samenwerking aan.

De zuivelcoöperatie en de producent van zuivelvervangers op basis van Nederlandse soja gaan samen de lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven verder ontwikkelen. De producten van De Nieuwe Melkboer zijn sinds anderhalf jaar op de markt. Het gaat om een sojadrink en een plantaardig alternatief voor yoghurt. Het bedrijf wil zijn assortiment en de verkrijgbaarheid van de producten verder uitbreiden.

Gek genoeg waren er nog geen lokale zuivelalternatieven verkrijgbaar

De sojadrink is nu onder andere verkrijgbaar bij online supermarkt Crisp. “Gek genoeg waren er nog geen lokale zuivelalternatieven verkrijgbaar. En wij vonden dat dat moest veranderen”, aldus Bart en Tom Grobben, oprichters van De Nieuwe Melkboer. Op het eigen bedrijf staan nu enkele hectares soja. Via Agrifirm telen ook andere boeren soja voor De Nieuwe Melkboer. “Nederland heeft een vooruitstrevende agrarische sector en daarbij hoort ook een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven. En wij geloven dat FrieslandCampina ons daarbij als geen ander kan helpen met al zijn aanwezige kennis en expertise.”

Initiatieven van leden ondersteunen

De Nieuwe Melkboer komt voort uit het melkveebedrijf van de familie Grobben in Enschede, lid van de coöperatie FrieslandCampina. De jongste generatie Bart en Tom besloten plantaardige zuivel te gaan produceren. FrieslandCampina ziet de samenwerking als een ondersteuning van de leden-melkveehouders.

“Als leidend voedingsmiddelenbedrijf met een sterke kern in zuivel kijkt FrieslandCampina altijd hoe het initiatieven van zijn leden kan ondersteunen, vooral als daarmee waarde voor de leden kan worden gecreëerd. De markt staat daarbij altijd voorop: wat is de behoefte van de consument? De Nieuwe Melkboer speelt op creatieve wijze in op twee belangrijke trends: lokaal en plantaardig. We vinden het heel mooi dat De Nieuwe Melkboer voortkomt uit het melkveebedrijf van een van onze leden en ondersteunen Bart en Tom dan ook graag bij het realiseren van hun droom. We kijken er naar uit om met De Nieuwe Melkboer samen te werken en van elkaar te leren”, aldus Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland.

Lees ook: Agrifirm en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin