Skip to content

FrieslandCampina investeert in melkproductie Nigeria

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Mark Pasveer - Foto: Mark Pasveer

Foto: Mark Pasveer

FrieslandCampina Wamco heeft een overeenkomst gesloten met de staat Niger in Nigeria voor stimulering van de lokale melkproductie. Dit gebeurde in aanwezigheid van de president van Nigeria Muhammadu Buhari en minister-president Mark Rutte.

De staat Niger heeft 10.000 hectare grond ter beschikking gesteld om melkveehouders te helpen melk van goede kwaliteit te produceren. FrieslandCampina helpt de melkveehouders met haar Dairy Development Programme. Er wordt onder meer een melkverzamelpunt neergezet en melkveehouders worden geholpen bij het verbeteren van dierenwelzijn, kwaliteit en opbrengst.

Vooral import van melk

Het lokaal collecteren van melk is volgens FrieslandCampina noodzakelijk voor de productie van verse zuivelproducten. Voor het grootste deel van haar zuivelafzet in Nigeria blijft FrieslandCampina aangewezen op import. De lokaal gecollecteerde melk bedraagt volgens een woordvoerder niet meer dan 3% van de melk die in Nigeria wordt afgezet. De zuivelonderneming exporteert onder de merken Peak en Three Crowns en daarnaast ook halffabricaten naar Nigeria. Van een importverbod, zoals door sommige internationale media gesuggereerd, is volgens de woordvoerder geen sprake.

FrieslandCampina geeft aan dat Nigeria de grootste economie is van Afrika en voor Nederland het belangrijkste exportland op het continent. Tegelijk is Nigeria er veel aan gelegen om de lokale melkproductie te stimuleren en de import van zuivel te verminderen, zo blijkt uit een persverklaring van de overheid. Jaarlijks importeert het land nu nog voor meer dan een miljard euro aan zuivel.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin