FrieslandCampina komt met vegan variant Chocomel

21-09 | |
Foto: FrieslandCampina
Foto: FrieslandCampina

Zuivelconcern FrieslandCampina komt met een plantaardige variant op Chocomel. De vegan vervanger is gemaakt met cashewnoot en erwt.

FrieslandCampina zegt met het nieuwe product in te spelen op de groeiende vraag naar plantaardige producten en met de chocoladedrank niet in te leveren op de smaak van het originele product. Het zuivelbedrijf noemt het ‘een grote stap voor het merk, vanwege de uitdaging om trouw te blijven aan de smaak’.

Verschillende combinaties van plantaardige ingrediënten werden getest. Uiteindelijk bleek een basis van cashewnoot en erwt de beste combinatie. Een blik op de ingrediëntenlijst leert dat er 3,2% cashew en 0,3% erwteneiwit in het product zit. In de vegan variant zitten minder kilocalorieën dan in de ‘original’ chocolademelk, net als minder vetten, koolhydraten en suikers. Het eiwitgehalte is 1,8 gram per 100 ml, tegenover 3,2 gram bij de traditionele drank.

Plantaardig assortiment

Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland: “We komen graag tegemoet aan de wens van veel consumenten om zuivel en plantaardige producten naast elkaar te gebruiken. Als voedingsbedrijf met een sterke kern in zuivel versterken we daarom ook ons plantaardige assortiment. Na een intensief testproces is het ons gelukt om voor de bekende smaak van Chocomel een perfecte plantaardige formule te ontwikkelen. Zo blijft ‘De enige échte’ echt voor iedereen.”

Het nieuwe product is verkrijgbaar bij online supermarkt Picnic en vanaf half oktober bij alle supermarkten.

Het zuivelconcern zegt naast producten van melk ook plantaardige producten te maken, omdat ‘een gevarieerd en gebalanceerd dieet’ belangrijk is en daarmee te voorzien in de behoefte van de consument. Onlangs lanceerde het onder het merk Friesche Vlag ook een koffiemelk op basis van haver, Barista Haver.

Kloosterman


Beheer