Doorgaan naar artikel

FrieslandCampina sluit voorlopig akkoord met boeren

Foto: Mark Pasveer -

Foto: Mark Pasveer

Het bestuur van FrieslandCampina heeft een voorlopig akkoord bereikt met de groep Bezorgde FrieslandCampina Boeren (BFCB). Dit bevestigt ook de BFCB.

Eerder gaf het bestuur al aan dat het bereid is extra geld ‘terug te ploegen’ naar de leden (zie video hieronder).

“Hiermee vervalt in onze ogen dan ook de noodzaak om morgen (dinsdag 17 december) in grote getale op Papendal aanwezig te zijn. We informeren jullie vanavond over de afspraken die we gemaakt hebben”, melden bestuurders Erwin Wunnekink en Hans Hettinga. Afgesproken is dat maandagavond later meer details over de afspraken op Melkweb, het online platform van FrieslandCampina-melkveehouders, worden gepubliceerd.

Lees verder onder de video van 14 december

Melkgeldreglement

Er is volgens de partijen onder meer gesproken over het melkgeldreglement, borgingssysteem KoeMonitor (zie animatievideo onderaan dit artikel), vertrouwen in de coöperatie en onderneming en over de samenwerking met Natuurmonumenten. “Het bestuur heeft geluisterd en gaat er wat mee doen.”

In het kader van KoeMonitor is toegezegd dat het bestuur geen melkweigering toepast voordat er half januari een gesprek plaats heeft gevonden met een afvaardiging van BFCB,” aldus FrieslandCampina. Dit is met uitzondering van KoeData, wat het voormalig CDM (Continue Diergezondheidsmonitor)is en al langere tijd onderdeel is van het systeem.

Ledenraad gaat onbelemmerd door

“We hebben afgesproken dat de ledenraad dinsdag onbelemmerd doorgang zal vinden en dat een afvaardiging van 10 personen van de BFCB de ledenraad zal toespreken,” aldus de gezamenlijke verklaring.

De inbreng van BFCB zal opgenomen worden op video en later voor iedereen zichtbaar zijn op Melkweb.

Bekijk deze animatievideo over KoeMonitor

Snel delen

Image
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin