Doorgaan naar artikel

FrieslandCampina Thailand in hoger beroep tegen miljoenenclaim

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Mark Pasveer

Foto: Mark Pasveer

FrieslandCampina Thailand gaat in hoger beroep tegen een opgelegde miljoenenclaim.

Een Thaise rechtbank oordeelde op 31 mei dat de zuivelonderneming een nabetaling moet doen van € 57 miljoen. FrieslandCampina onderzoekt de eventuele gevolgen van het vonnis op de financiële resultaten.

Klacht pas later gemeld

FrieslandCampina zou bij een klant in het Aziatische land tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening hebben gebracht. De relatie tussen FrieslandCampina en de klant, die niet nader wordt genoemd, eindigde in 2019. Opvallend is volgens de woordvoerder van de zuivelonderneming dat de klant zich pas na beëindiging van het contract met de klacht heeft gemeld. Dit terwijl er volgens hem volop mogelijkheden waren om eventuele klachten eerder te melden. Meer details wil hij niet over de zaak kwijt.

Foremost en Betagen

FrieslandCampina wacht nog op de schriftelijke bevestiging van het vonnis. Dat volgt naar verwachting later deze maand, waarna het bedrijf beroep zal aantekenen. De zuivelonderneming is al meer dan vijftig jaar actief in Thailand en beschikt over twee eigen productielocaties in Bangkok. Een populair zuivelmerk van de onderneming is Foremost. Ook heeft FrieslandCampina sinds 2007 een belang van 50% in de Betagen Holding, een bedrijf dat bekend staat om zijn yoghurtdranken Betagen.

Verkoop Betagen

Begin dit jaar meldde persbureau Bloomberg dat FrieslandCampina zijn belang in Betagen mogelijk wilde verkopen. Een adviseur moest onderzoeken of er geïnteresseerden waren. De verkoop van de aandelen zou volgens Bloomberg ruim € 400 miljoen kunnen opleveren. Nadien bleef het stil.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin