FrieslandCampina verhoogt garantieprijs voor oktober met € 1

26-09 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor oktober ten opzichte van september met € 1,00 naar € 62,25 per 100 kilo melk. Dit is inclusief een correctie als gevolg van hogere referentieprijzen voor boerderijmelk in de afgelopen periode.

De zuivelonderneming verwacht dat de referentieprijzen nog iets zullen stijgen. De door Boerderij berekende basisprijs komt uit op € 61,67 per 100 kilo melk. Deze basisprijs kan oplopen door € 1,50 weidepremie en € 1,00 VLOG-premie of € 2,00 PlanetProof-toeslag. Maximaal is dus € 65,17 te ontvangen. Over september verhoogde FrieslandCampina de garantieprijs met € 1,25. Ook toen was er sprake van een positieve correctie in verband met hogere referentieprijzen in voorgaande periode.

Biologische garantieprijs

De biologische garantieprijs voor oktober stijgt met € 2,75 naar € 65,50 per 100 kilo. Ook dit is inclusief een positieve correctie als gevolg van hogere referentieprijzen voor biologische boerderijmelk in de afgelopen periode, en ook voor biologische melk verwacht de zuivelonderneming dat de referentieprijzen zullen stijgen. Voor de maanden juli, augustus en september hield FrieslandCampina de biologisch garantieprijs nog gelijk. De door Boerderij berekende basisprijs voor biologische melk voor oktober komt op € 65,64 per 100 kilo.

Willem Veldman


Beheer