FrieslandCampina verhoogt melkprijs, Arla stabiel

27-01-2020 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor de maand februari met 75 cent naar € 36,50 per 100 kilo.

De stijging is een gevolg van de verwachte stijging van de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven als gevolg van een aanhoudende vraag, zo meldt het bedrijf.

Vorige maand werd de garantieprijs nog verlaagd ten opzichte van december. Vergeleken met de laatste maand van vorig jaar en gecorrigeerd voor de nieuwe eiwit-, en lactosegehaltes, betaalt FrieslandCampina nu bijna weer even veel uit als toen.

Melkprijs Arla blijft gelijk

Concurrent Arla houdt de melkprijs voor februari ondertussen gelijk,ondanks een groeiende vraag wereldwijd. Arla spreekt van een sterke en aanhoudende vraag naar mager melkpoeder. Ook is de vetprijs volgens de Denen beter dan verwacht, maar valt het tegen om voor halfharde kaas meer dan € 3 per kilo te krijgen. FrieslandCampina laat zich over deze zaken niet uit.

Melkprijzen biologisch stabiel

Beide grote zuivelconcerns houden hun biologische melkprijzen gelijk. Bij FrieslandCampina komt de garantieprijs dus weer uit op € 48,50 euro (en € 49,14 volgens de vergelijking). Bij Arla is het € 44,28 kaal en € 47,61 inclusief alle toeslagen. Beide verwachten dat de biologische boerderijmelkprijzen stabiel blijven.

van der Horst
Klaas van der Horst Voormalig redacteur


Beheer