FrieslandCampina verhoogt melkprijs met € 1,25

29-08 | |
Foto: Twan Wiermans
Foto: Twan Wiermans

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor september met € 1,25 en komt hiermee uit op € 61,25 per 100 kilo. Zuivelverwerker Arla verhoogt de melkprijs in september juist niet.

Dat maakt het zuivelconcern maandag bekend. Deze prijsstijging is volgens RFC inclusief een positieve correctie in verband met hogere referentiemelkprijzen in de afgelopen periode. In augustus bleef de garantieprijs gelijk, terwijl concurrerende bedrijven juist nog met een prijsverhoging kwamen. De door Boerderij berekende basisprijs komt uit op € 60,67 per 100 kilo melk. Deze basisprijs kan oplopen door € 1,50 weidepremie en € 1,00 VLOG-premie of € 2,00 PlanetProof-toeslag. Maximaal is dus € 64,17 te beuren.

Biologische melkprijs stabiel

De biologische melkprijs voor leveranciers aan FrieslandCampina blijft in september gelijk aan de melkprijs in augustus met € 62,75 per 100 kilo melk. In juli bereikte de melkprijs dit niveau al. De zuivelverwerker verwacht dat de melkprijs bij referentiebedrijven ook niet verder zal stijgen. Gemiddeld over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt de biologische melkprijs € 57,58 per 100 kilo melk. De genoemde prijzen zijn op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen liter melk, zijn exclusief btw en er is al 5 cent bijdrage aan ZuivelNL in mindering gebracht.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer