Skip to content

Fritesconcern Lamb Weston koopt belang Meijer over

Fritesconcern Lamb Weston koopt het aandeel van Meijer Frozen Foods in hun joint-venture Lamb Weston/Meijer.

Foto: Canva/ Image Professionals GmbH premium

Foto: Canva/ Image Professionals GmbH

Fritesconcern Lamb Weston koopt het aandeel van Meijer Frozen Foods in hun joint-venture Lamb Weston/Meijer. Voor de aandelen die Meijer had, betaalt het Amerikaanse bedrijf € 700 miljoen. De naam Lamb Weston/Meijer verdwijnt hierdoor.

In 1994 startte Lamb Weston en Meijer Frozen Foods een joint-venture. Beide hadden een gelijk aandeel in het bedrijf, nu komt het bedrijf volledig in Amerikaanse handen. Lamb Weston/Meijer heeft vier fabrieken in Nederland. Het bedrijf verwacht de transactie in het tweede gedeelte van 2023 af te ronden. De overname moet nog goedgekeurd worden.

Met de joint-venture kon Lamb Weston de Europese en Midden-Oosterse markten betreden. De overname is volgens Lamb Weston nodig om de wereldwijde positie in de aardappelverwerkende industrie te versterken. Tom Werner, CEO van Lamb Weston: “Lamb Weston/Meijer is in de afgelopen 28 jaar gebouwd en we zijn dankbaar voor de lange samenwerking met Meijer Frozen Foods.”

Vijf productielocaties

Lamb Weston/Meijer heeft een netto omzet van € 954 miljoen. De transactie zorgt ervoor dat vijf productielocaties, vier in Nederland en één in het Verenigd Koninkrijk, volledig in Amerikaanse handen komen. Daarnaast krijgt het bedrijf een aandeel van 75% in de joint-venture met Frisch & Frost in Oostenrijk. Ook in Rusland had het bedrijf een productielocatie, maar na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn de activiteiten in Rusland gestaakt.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin