Doorgaan naar artikel

Fusie grootste moutbedrijven ter wereld in de maak

Malteries Soufflet

InVivo-CEO Thierry Blandinieres. - Foto: ANP

Het Franse Malteries Soufflet, de derde moutfabrikant ter wereld, wil de nummer vier, United Malt Group uit Australië overnemen. Malteries Soufflet, dat eigendom is van de Franse mega-coöperatie InVivo Group, denkt daarmee wereldleider te worden op de snelgroeiende markt van mout voor ambachtelijke bieren.

Malteries Soufflet, dat zelf pas in 2021 door InVivo is binnengehaald, heeft een bod uitgebracht op alle aandelen van United Malt Group. Dat bod is door het bestuur van de Australische onderneming geaccepteerd. Het Franse bedrijf neemt nu enkele weken de tijd om de boeken van de overnamekandidaat verder te onderzoeken.

Positie Malteries Soufflet versterken

“InVivo Group wil van mout een van de centrale pijlers van haar business maken door de positie van Malteries Soufflet in de sector te versterken”, aldus InVivo-CEO Thierry Blandinieres. “Na de overname van het Belgische Castle Malting eerder dit jaar stelt de nieuwe overname Malteries Soufflet in staat om haar aanwezigheid in de markt van ambachtelijk bier uit te breiden en een platform te bouwen om zowel brouwers als distilleerders in de hele wereld te bedienen.”

Lees meer over de brood-, meel- en graansector op deze themapagina

Beheer
WP Admin