Skip to content

Fusie twee grote Franse supermarkten weer op tafel

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

De eigenaren van de Franse supermarkt Auchan doen een nieuwe poging om de nog grotere branchegenoot Carrefour over te nemen.

Daarmee zou een winkelbedrijf ontstaan met een omzet van ruim € 100 miljard en meer dan 14.000 vestigingen in de wereld. Auchan is eigendom van het familiebedrijf Mulliez waartoe ook sportwinkel Decathlon, bakkerijbedrijf Boulanger en de zelfbediening restaurants Flunch behoren. Mulliez zocht eerder toenadering tot Carrefour met een bod van € 16,5 miljard, maar dat werd vanwege een veel te lage waardering afgewezen.

Problemen Franse hypermarkten

Auchan wil nu met nieuwe financiële voorstellen en argumenten alsnog tot een overname zien te komen, meldt persbureau Bloomberg. De plannen komen mede voort uit de problemen waar vooral de grote Franse hypermarkten mee te kampen hebben. Die zijn vaak gevestigd in verouderde winkelcentra buiten de stad, die steeds meer concurrentie ondervinden van kleinere stadswinkels en van e-commerce als Amazon. Franse supermarkten hebben wel vele honderden online-afhaalpunten geopend, maar die leveren nog altijd maar een bescheiden bijdrage. Eerder konigde Carrefour al aan om € 3 miljard te investeren in digitale activiteiten.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin