Doorgaan naar artikel

Gasprijs daalt weer verder

Na de kleine correctie omhoog van anderhalve week geleden hervat de gasprijs weer zijn dalende lijn. Foto: Canva premium

Na de kleine correctie omhoog van anderhalve week geleden hervat de gasprijs weer zijn dalende lijn. Foto: Canva

Na de kleine correctie omhoog van anderhalve week geleden hervat de gasprijs weer zijn dalende lijn.

Inmiddels tikt de dagprijs de grens van 40 cent aan en zijn we terug op het prijsniveau van zomer 2021. Op 2 augustus van dat jaar ging de prijs voor het eerstvolgende kwartaal voor het eerst boven de 40 cent uit.

Hoge langeretermijnprijzen

Het grote verschil met nu is dat toen de langeretermijnprijzen veel lager waren dan nu. De prijs voor het eerstvolgende jaar lag destijds op 20,4 cent, nu op 49,4 cent. De markt had er toen nog alle vertrouwen in dat het niet veel verder omhoog zou gaan – volkomen ten onrechte, zoals zou blijken. Nu houdt de markt rekening met de mogelijkheid dat het toch wel weer een beetje omhoog kan gaan, getuige die hogere prijs voor 2024.

Ook voor de verder liggende jaren zijn de prijzen nu een stuk hoger dan in augustus 2021. Voor drie jaar verder moest je in 2021 17,1 cent betalen. Nu is dat 29,5 cent. Opvallend is ook dat de prijzen voor de volgende jaren deze week juist een beetje omhoog zijn gegaan, tegen die daling op de korte termijn in.

Prognose: verdere daling

Marktinformatie over energieprijzen zoals van diesel, gas, en elektra vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin