GEA stoot Royal De Boer Stalinrichtingen af

26-11-2020 | Laatste update op 08-08 |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

GEA maakt bekend dat GEA Farm Technologies het onderdeel stalinrichtingen in de vorm van Royal De Boer Stalinrichting in Leeuwarden zal gaan afstoten.

Ook het Franse Japy SAS, producent van melkkoeltanks en actief in overige activiteiten in de melkkoelingtechnologie, wordt verkocht. Beide bedrijven zullen na verkoop in handen komen van Mutares SE & Co.

De omzet van beide bedrijven die worden verkocht ligt gezamenlijk op ongeveer € 50 miljoen over 2019. Daarvan neemt Royal De Boer Stalinrichtingen rond € 30 miljoen voor zijn rekening. De partijen hebben aangegeven geen details bekend te maken over het aankoopbedrag, tot het moment dat de kartelcommissie zijn goedkeuring heeft verleend over de overname. De overname zal vermoedelijk eind december rond zijn en definitief kunnen worden gemaakt.

Ingezette strategie van GEA

GEA denkt dat de investeringsmaatschappij Mutares de juiste middelen bezit om de beide bedrijven verder te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat beide bedrijven hun naam houden, waarmee zij in de markt bekend zijn.

De desinvestering is in lijn met de ingezette strategie van GEA om de portfolio te optimaliseren. Het maakt het mogelijk voor GEA Farm Technologies zich te concentreren op automatisering en digitalisering van melkinstallaties en melkprocessen, maar ook oplossingen voor het management van de veestapel en producten die de melkkwaliteit verbeteren en zich richten op verbetering van de diergezondheid.

Daarnaast blijft GEA zich bezighouden met mestbehandelingstechnieken, met name voor de Amerikaanse markt. De klant kan desgewenst via GEA wel toegang houden tot het hele productassortiment van de beide, te verkopen, firma’s.

Hogenkamp


Beheer