Geef Haanstra en Vogelaar een kans

De LTO ligt op z’n gat. Slechter kan het niet worden. Beide mannen weten hoe de hazen lopen.

“Dat moeten ze niet doen, dan wordt de chaos nog groter”, was mijn eerste reactie toen ik hoorde dat Vogelaar en Haanstra zich meldden als opvolger van Marc Calon. Samen. Een duobaan dus. Van totaal verschillende bestuurders. Dat wordt oorlog binnen de LTO.

‘Slechter kan het niet worden’

Maar Hanna roept me tot orde: “Geef ze een kans. De LTO ligt op z’n gat. Slechter kan het niet worden. Beide mannen weten hoe de hazen lopen. Ze kunnen mooi laten zien wat ze waard zijn. Dat ze niet alleen kunnen roepen, maar ook verbinden. Misschien brengen zij de eenheid weer binnen de landbouw. Vaak ontstaan na een revolutie sterke regeringen. En je hebt een revolutie nodig om veranderingen er door te krijgen”.

Slechter kan het niet worden. Beide mannen weten hoe de hazen lopen

Daar word ik even stil van. Zo heb ik het niet bekeken. Je kunt wel een uitstekende nieuwe voorzitter benoemen, maar die komt weer in de oude structuren terecht. Zelfs een hele sterke man of vrouw heeft jaren nodig om de LTO om te turnen tot een organisatie, waar het overgrote deel van de boeren zich thuis voelt. Tegenspelers als Vogelaar blijven dan en houden invloed. Het is een oude wijsheid dat je een opposant in een bestuur moet opnemen. Dan verstomt zijn geluid. En kun je zijn energie benutten.

Eergevoelig

Dat kan ook met Vogelaar en Haanstra. Beide zijn rond de zestig en voor beide kan het het laatste kunstje zijn. Ze zijn eergevoelig en willen niet de geschiedenis ingaan als het mislukte duo. Ze zullen dus alles doen om hun missie te laten slagen. Niet alleen de activistische leden moeten zich thuis voelen bij de LTO, maar ook de grote trouwe groep, die vindt dat je met overleggen uiteindelijk tot resultaat komt. Er zijn meer oorlogen gewonnen of voorkomen aan de overlegtafel, dan op het slagveld.

Vliegende start maken

Dat hebben Haanstra en Vogelaar goed door. Ze willen een vliegende start maken. Minstens twee derde van de leden moet hun kandidatuur ondersteunen. Anders doen ze het niet. Dat is een sterk uitgangspunt. Daarmee zeggen ze: graag of niet. Daarom nu de leden laten kiezen voor een contract voor een jaar en daarna stemmen over verlenging.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.