Geen beweging in notering slachtkoeien

05-12-2022 | |
Slachterijen hebben hun handen vol aan de verwerking van het aantal slachtkoeien dat wordt aangevoerd. - Foto: Koos Groenewold
Slachterijen hebben hun handen vol aan de verwerking van het aantal slachtkoeien dat wordt aangevoerd. - Foto: Koos Groenewold

De situatie op de slachtkoeienmarkt is al enige tijd stabiel. Ook op de veemarkt in Bunnik hield dit beeld stand.

In totaal werden 71 slachtkoeien aangevoerd op de veemarkt, dat zijn er 7 minder dan een week eerder. De handel verliep rustig, waardoor de noteringen van de dieren stabiel bleven. Een koe van O-kwaliteit staat op € 4.05 tot € 4.55 per kilo geslacht gewicht.

Rechtstreekse aanvoer slachtkoeien groot

Ook in de rechtstreekse aanvoer veranderde niets. Vee&Logistiek hield de noteringen op basis van de handel afgelopen week op een gelijk niveau. Slachterijen hebben echter hun handen vol aan het aantal slachtkoeien dat wordt aangevoerd. In de eerste weken is de afzet rustig. Naar het buitenland verloopt de afzet moeizamer, door vrije dagen in het begin van december.

Veel tijd om achterstanden weg te werken is er niet. Buitenlandse medewerkers zullen de laatste weken benutten om hun vrije dagen in eigen land te vieren. Dat komt de slachtcapaciteit in die dagen niet ten goede en zou voor prijsdrukkunnen zorgen. Vooralsnog lijkt voor deze week een gelijkblijvende notering het meest voor de hand te liggen.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer