Geen beweging in prijs lammeren

28-01-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Een tamelijk vlotte handel in schapen en lammeren op de veemarkt Leeuwarden tegen stabiele prijzen.

Handelaren zagen dat de handel op markt in Leeuwarden dinsdagochtend 28 januari eigenlijk best wel vlot was. De afzet was goed en de inkopers waren goed vertegenwoordigd. Het aanbod was weliswaar iets kleiner dan een week eerder, maar nog wel bovengemiddeld. Handelaren melden echter dat vraag en aanbod momenteel goed in balans zijn. Daar passen de stabiele notering goed bij.

Nog aanbod genoeg

Voor de komende weken houden handelaren rekening met redelijk stabiele prijzen op de veemarkt in Leeuwarden. Hoewel de graslanden her en der toch behoorlijk nat zijn, proberen de schapenhouders nog wel een stuk grond te vinden om de dieren te laten grazen. Ze hopen dat de prijzen over een aantal weken iets oplopen en houden daarom de schapen en lammeren wat langer aan.

Momenteel ligt de prijs voor zware rammen (boven 25 kilo) op €100 tot €117,50 per dier. Dit prijsniveau staat nu al een behoorlijk aantal weken op de prijsborden. Voor de zwaardere ooien (boven 20 kilo) ligt de prijs op €87,50 tot €95 per dier. De prijs voor 1e kwaliteit slachtschapen staat nog altijd op €79 tot €100 per dier.

Brexit speelt (nog) geen rol

De naderende brexit (31 januari) speelt de markt (nog) geen parten. De import van karkassen loopt nog altijd vlot door. Invoer van levende schapen en lammeren is er momenteel niet, dus dat verstoort de markt in Nederland niet.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer