Doorgaan naar artikel

Geen compensatie voor vakantiewoning op het erf

Ingrid de Sain heeft samen met haar man een melkveebedrijf en een luxe vakantiewoning als neventak. - Foto Ingrid de Sain

Ingrid de Sain heeft samen met haar man een melkveebedrijf en een luxe vakantiewoning als neventak. - Foto Ingrid de Sain

Op het melkveebedrijf van De Sain in Schellinkhout (N.-H.) gaat de verzorging van het vee gewoon door. Ook de loonwerker komt maaien en mest uitrijden en de KI komt langs.

Het is een afweging om de loonwerker een bakje koffie aan te bieden aan de keukentafel, ervaart Ingrid de Sain. Als beide partijen zich goed voelen en de afstand aan de keukentafel bewaren, dan zal het toch wel kunnen? “Het voelt vreemd om geen koffie aan te bieden aan iemand die de hele dag voor jou in de weer is.”

Tweede inkomstentak met vakantiewoning

De overheid heeft besloten om ondernemers die in zwaar weer verkeren financieel te ondersteunen. Zo makkelijk blijkt het aanvragen van die € 4.000 compensatievergoeding nog niet, ervaart de melkveehoudster.

Omdat de woning op ons eigen erf staat, komt de neventak niet in aanmerking voor de compensatievergoeding

Zij en haar man hebben een tweede inkomstentak met een luxe vakantiewoning op het erf. “Alle boekingen tot eind april zijn geannuleerd”, vertelt ze. “Maar een compensatiebedrag zit er niet in. Omdat de woning op ons eigen erf staat, komt de neventak niet in aanmerking voor de compensatievergoeding.”

Spannend jaar

Omdat speciaalzaken gesloten zijn, verwacht De Sain de komende maanden een daling in de melkprijs. “Het wordt een spannend jaar, als allebei onze inkomstenbronnen wegvallen of dalen.”

Snel delen

Image
Marleen Purmer

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin