Geen doorstart voor aardappelverpakker Loogman Aalsmeer

23-12-2020 | Laatste update op 02-03 | |
Archiefbeeld van het inpakken van tafelaardappelen. Aardappelen op de transportband. - Foto Wick Natzijl
Archiefbeeld van het inpakken van tafelaardappelen. Aardappelen op de transportband. - Foto Wick Natzijl

Er komt geen doorstart voor de failliete aardappelverpakker A.C. Loogman in Aalsmeer. Curator Sander Schouten van AMS Advocaten onderzoekt nog of voor de locatie in Amsterdam wel een doorstart kan worden gerealiseerd.

Aardappelgroothandel A.C. Loogman werd op 17 november failliet verklaard. Het familiebedrijf werd in 1953 opgericht door A.C. Loogman senior. Het bedrijf groeide uit tot één van de grootste verpakkers van aardappelen in Nederland.

Pand Loogman geveild

In 2016 opende het bedrijf een nieuw pand in Aalsmeer. Voor dit bedrijfsonderdeel is geen doorstart te realiseren, concludeert Schouten. “Het is een relatief groot pand dat op het terrein van de veiling staat. Ook is het machinepark erg omvangrijk voor een doorstart. Het pand wordt geveild door de bank op donderdag 28 januari.”

Schouten laat de inventaris apart veilen. “Dat gebeurt door Industrial Auctions. Deze online veiling loopt af op 3 februari. Er is veel belangstelling voor de inventaris en het machinepark.”

Locatie Amsterdam

Het bedrijf heeft ook een locatie in Amsterdam, zegt Schouten. “Dat is een veel kleiner bedrijfsonderdeel dan dat in Aalsmeer. Voor de locatie in Amsterdam onderzoek ik nog de mogelijkheden voor een doorstart.”

Schouten kan niet zeggen wat de oorzaak is van het faillissement. “Dat ben ik nog aan het onderzoeken.”

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer