Doorgaan naar artikel

Geen grote prijswijziging A-brok verwacht

Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

De prijs voor A-brok stond in februari op € 23,55 per 100 kilo. Veevoedersadviesbureau Stigevo verwacht dat de prijs de komende maanden niet veel gaat wijzigen.

Op basis van de huidige kostprijs (vervangingswaarde) van de A-brok is een verdere prijsverhoging op dit moment niet nodig. Ook de termijnprijzen van grondstoffen geven hiervoor geen aanleiding. Maar ook een prijsdaling verwacht Stigevo op dit moment niet. Zij houden het op een prijs op en rond het huidige niveau blijft hangen.

De eiwitrijke grondstoffen zijn overwegend krap voorradig en hierin komt voorlopig geen verandering. Wat de granen betreft, waren de prijzen aan het dalen onder invloed van de ontwikkelingen op de wereldmarkt. Vooral de Amerikaanse markten hebben een behoorlijke invloed, naast de Russische en Oekraïense markt. Recent zien we de prijs echter weer oplopen.

Afwachten op gevolgen corona

Het blijft de komende periode afwachten wat de gevolgen van het coronavirus op de grondstoffenmarkten gaat zijn. Momenteel zijn op de termijnmarkten de prijs voor tarwe (levering in mei en september) weer duidelijk gestegen, terwijl eerst de prijs juist omlaag ging.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin