Doorgaan naar artikel

Geen nieuw plastic meer bij Coca-Cola Nederland

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Fabriek Coca-Cola in Dongen. Foto: ANP premium

Fabriek Coca-Cola in Dongen. Foto: ANP

Coca-Cola Nederland gebruikt vanaf volgende week geen nieuw plastic meer voor de frisdrankflessen.

Vorig jaar werden alle kleine flesjes al gemaakt van 100% gerecycled plastic, nu zullen ook de grote flessen geen nieuw plastic meer bevatten. Het bedrijf heeft daarmee een CO2-besparing van 42% ten opzichte van flessen gemaakt van nieuw plastic. Coca-Cola Nederland bespaart daarnaast ook ruim 10.000 ton nieuw plastic per jaar. Deze stap is onderdeel van het plan om in 2040 over de hele waardeketen klimaatneutraal te zijn. De flessen van Coca-Cola, Sprite, Fanta en Fuze Tea zullen allemaal in een gerecycled jasje worden gestoken.

Ook andere verpakkingen Coca-Cola duurzamer

De afgelopen jaren zijn de plastic frisdrankverpakkingen al dunner en wordt gekeken naar de mogelijkheid van papieren flessen en verpakkingsvrije oplossingen. Niet alleen de flessen worden verduurzaamd, ook andere verpakkingen worden duurzamer. Zo introduceerde Coca-Cola vorig jaar de KeelClip verpakking waarmee het plastic om blikjes werd vervangen door karton. Bovendien wordt hard gewerkt om de Coca-Cola-fabriek in Dongen CO2-neutraal te laten draaien vanaf 2023.

Belangrijke investering

Jaap Wassink, VP & Country Director Coca Cola Europacific Partners Nederland, over de verduurzaming: “De overstap naar 100% gerecycled plastic is voor ons een stevige, maar heel belangrijke, investering die we graag doen. We blijven werken aan het verminderen van onnodig plasticgebruik waar dat kan, aan duurzamer grondstoffengebruik en het recyclen van eigen afvalstromen.”

Plastic Pact

Coca-Cola Nederland is onderdeel van het Plastic Pact. Hiermee zegt het toe de plastic producten en verpakkingen die eenmalig worden gebruikt te verminderen met 20% en, waar mogelijk en zinvol, de verpakkingen 100% recyclebaar te maken in 2025. In totaal zijn 110 bedrijven aangesloten bij dit initiatief om het gebruik van plastic te verminderen en te verduurzamen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin