Doorgaan naar artikel

Geen opleving vraag naar rundvlees, prijs slachtkoeien daalt

Vanwege de paasdagen vallen werkdagen uit bij slachterijen. - Foto: Ronald Hissink premium

Vanwege de paasdagen vallen werkdagen uit bij slachterijen. - Foto: Ronald Hissink

De vraag naar rundvlees vertoont geen enkel spoor van een mogelijke opleving. Aan een prijsdaling van de slachtkoeien is dan ook niet te ontkomen. De handel voelt al wekenlang stroef door een aanhoudend stevig aanbod.

Op de veemarkt in Leeuwarden wordt met 300 slachtkoeien weer minder dieren aangeboden dan een week eerder, maar dat kan niet voorkomen dat de slachtkoeien 5 tot 10 cent in de notering moeten toegeven. Een koe van O-kwaliteit daalt naar € 4.05 tot € 4,60 per kilo geslacht gewicht. Dat is aan de onderkant van de notering een daling van 10 cent.

Mindere kwaliteiten 10 cent goedkoper

Mindere kwaliteiten zakken over de hele linie met 10 cent. Vooral in de rechtstreekse aanvoer komen veel koeien en moeten slachterijen flink aan de bak om deze toestroom te verwerken. Hierdoor blijven de vooruitzichten ook voor de komende tijd niet goed. Er komen minder slachtdagen aan komende week vanwege Pasen, terwijl het aanbod aan slachtkoeien naar verwachting onverminderd groot blijft. De verwachting is dat slachterijen deze situatie aangrijpen om de noteringen nog verder naar beneden bij te stellen. Dus ook de komende week wordt minder voor slachtkoeien betaald.

Prognose: lagere prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin