Geen prijswijzigingen op markt voor kalfsvlees

30-07-2020 | |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

De markt voor rosévleeskalveren is in een week tijd niet of nauwelijks veranderd. Het aanbod aan oudrosés is wat ruim, maar tot een verandering van de noteringen komt het niet.

Hoewel er geen prijswijzigingen zijn, sluipt er wel wat angst in de markt vanwege het coronavirus. Door de uitbraak van het virus begin dit jaar klapt de markt in elkaar. Dat er nu her en der een opleving van het virus zichtbaar is, maakt de markt wat onzeker. Dat is niet terug te zien in de prijzen, maar wel in de stemming in de markt.

Aanbod jongrosés te behappen

Het aanbod aan jongrosékalveren is momenteel goed te behappen voor de slachthuizen. Wel zorgt het aanbod aan blankvleeskalveren dat moet worden geslacht ervoor dat slachthuizen moeten passen en meten in de slachtprogramma’s. De vraag naar kalfsvlees is nog altijd zwak, waardoor nog steeds veel vlees de vries- en koelhuizen in gaat.

Impuls vleesafzet na vakantieperiode

Een impuls in de vleesafzet wordt nog altijd in de tweede helft van augustus of begin september verwacht. Tot die tijd lijkt een stabiele prijs voor de rosévleeskalveren het hoogst haalbare.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer