Doorgaan naar artikel

Geen ruimte voor prijsstijging slachtkoeien

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Ook in aanloop naar Pasen toe blijft de foodservice voorzichtig met vleesbestellingen.

Een teruglopend aanbod op de veemarkt in Leeuwarden zorgt niet voor een hogere prijs. De noteringen van de slachtkoeien bleven op de marktdag stabiel. Hiermee groeit het verschil met vorig jaar. Door een achterblijvend aanbod toen, steeg de notering voor een koe van O-kwaliteit in een week met maar liefst 20 cent naar € 5 per kilo geslacht gewicht. Nu staat de prijs al vanaf half februari op € 4,65 voor diezelfde kwaliteit.

Stevige aanvoer naar slachterijen

Over het algemeen is de rechtstreekse aanvoer naar slachterijen nog stevig. Handelaren zijn het erover eens dat een prijsverhoging er komende week niet in zit. Ook in aanloop naar Pasen toe blijft de foodservice voorzichtig met vleesbestellingen. Ook in de retail wordt geen opleving verwacht.

In Duitsland is het aanbod van slachtkoeien nog wat krapper, maar blijven de prijzen op een stabiel niveau. In de afgelopen zijn de prijzen weliswaar gestegen, maar is er voor slachterijen erg weinig ruimte verder te verhogen. Ook hier is de afzet van rundvlees erg rustig. Alles met elkaar is een stabiele prijs voor de slachtkoeien het hoogst haalbare onder deze omstandigheden.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin