Geen verandering in marktsituatie blankvleeskalveren

29-07 | |
Foto: Hans Banus
Foto: Hans Banus

De markt van blankvleeskalveren zit nog volledig in de zomer/vakantiemodus. De prijs blijft dan ook gemakkelijk gelijk op € 5,23 per kilo geslacht gewicht.

Het aanbod aan slachtrijpe blankvleeskalveren is nog steeds beperkt. Slachtleeftijden zijn in de zomer wel iets opgelopen maar blijven relatief laag. Net als voorgaande weken is er daarom weinig druk om de situatie te doen veranderen. Ook in de bekende Europese afzetgebieden is het op alle fronten rustig. Al bij al kan de huidige situatie met dito notering nog wel een paar weken aanhouden.

Hoog niveau kalverprijzen

De grote vraag is wat er in de loop van augustus gaat gebeuren, als alles weer opstart. Traditioneel is het een periode met de wind in de zeilen, en ook dit jaar wordt door menigeen gespeculeerd op prijsverhogingen. Wat meer pessimistisch ingestelden wijzen echter op het absolute hoge niveau van de kalverprijzen en vrezen dat druk op de koopkracht een hogere prijs in de weg gaat zitten. Binnen enkele weken zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid zijn.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer