Geen vuiltje aan de lucht in blankvleesmarkt

27-01-2020 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Het loopt nog altijd zeer voorspoedig in de handel met blankvleeskalveren.

Handelaren zien dat er maar nauwelijks iets verandert in de markt voor blankvleeskalveren. Dat wil zeggen: het aanbod is niet overdreven groot en de afzet op de Europese markt verloopt vlekkeloos. Voorlopig wordt daarin geen verandering verwacht.

Afzet naar Italië en Frankrijk

Belangrijke afnemers van het Nederlandse kalfsvlees, Italië en Frankrijk, hebben nog altijd ruimte voor het Nederlandse vlees. Het aanbod aan kalveren, en dus ook vlees, in die landen is relatief krap. Dat biedt al enige tijd ruimte voor Nederlandse exporteurs en die maken daar dankbaar gebruik van. Ook in Duitsland zijn voldoende afzetmogelijkheden op dit moment.

Weing verandering verwacht

Voor de komende weken worden eigenlijk weinig verschuivingen in de markt verwacht. Daarmee blijft de markt duidelijk beter lopen dan een jaar terug, want toen kwam er al duidelijk zand in de motor. Het huidige prijsniveau, maximaal € 4,63 per kilo voor kalveren in de klasse O+P-, staat naar verwachting ook de komende weken op de borden.

Prognose: stabiele markt.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Bussink
Frank Bussink Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.