Gelijke prijs bij laag aanbod slachtkoeien

06-04 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De markt voor slachtkoeien begint deze kortere week na Pasen erg rustig.

De aanvoer op de veemarkt in Bunnik had aanzienlijk minder vee te verwerken dinsdagmorgen 6 april. Er werden 64 slachtkoeien aangevoerd, dat zijn er 39 minder dan op de marktdag een week geleden. Dat zorgde voor een goede handel. De prijzen voor de slachtkoeien bleven hierdoor op hetzelfde niveau. Een koe van O-kwaliteit brengt tussen de € 2,55 en € 2,95 per kilo geslacht gewicht op.

Geen profijt van Pasen

Rundvlees is geen uitgesproken paasartikel, waardoor de handel in aanloop naar de feestdagen nauwelijks verandering kende. De afzet van rundvlees naar alleen de retail is de beperkende factor. Slachterijen moeten flink in hun marges zakken om de relatief dure slachtkoeien af te zetten richting de supermarkten. Dit lijkt de komende weken niet te veranderen, maar een verdere, brede prijsverhoging zit er voorlopig niet in. Het is in het voordeel van de slachterijen dat deze week korter is, waardoor er minder dieren nodig zijn. Maar ook in de komende weken zitten de slachtkoeienprijzen wel op hun maximum, ondanks een aanhoudend laag aanbod.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.