Gelijke prijs blankvleeskalveren

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Voor de markt van blankvleeskalveren pakt het terugbrengen van de slachtleeftijd voor de jaarwisseling nog steeds positief uit.

Toen werd er nog vanuit gegaan dat het voor stijgende prijzen kon zorgen in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Nu weten we, met de aanhoudende scherpe coronaregels in januari en februari, dat een stabiele prijs echt het hoogst haalbare blijkt te zijn.

Oplopende slachtleeftijd

Slachterijen hebben wat speling om het aantal te slachten dieren aan te laten sluiten aan de vraag. Hierdoor is het onvermijdelijk dat slachtleeftijden weer oplopen. Het consumptiepatroon blijft ook de komende tijd stabiel. En gezien de huidige omstandigheden, is de sector erbij gebaat dat skipistes gesloten blijven. Want in voorgaande jaren gaf dat altijd een verstoring van de vraag naar blank kalfsvlees. Dit jaar blijft dat de sector verder bespaard. De komende weken lijkt het aanbod kleiner te worden. Dat zal zich niet direct vertalen in hogere prijzen, maar maakt het marktbeeld wel wat vriendelijker.

Prognose: prijzen gelijk.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.