Gelijke prijzen lammeren in Leeuwarden

Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

De handel in lammeren blijft rustig. De aanvoer van dieren bedroeg op de veemarkt in Leeuwarden 700 dieren. Dat waren er 150 meer dan een week eerder.

De handel verliep goed, waardoor de noteringen gemakkelijk op peil bleven. Zware ramlammeren komen met hun notering uit op € 130 – € 145 per dier. Ten opzichte van vorig jaar ligt het prijsniveau zo’n € 15 per dier hoger. De prijs van oude slachtschapen is ondanks de vakantieperiode nog steeds op een hoog niveau. Een slachtschaap van eerste kwaliteit noteert € 145 per dier.

Deel bestemd voor export

Van de aangeboden dieren werden zo’n 100 dieren verkocht voor de export naar België. Ook werden wat lammeren voor de weiderij verkocht. De zomerperiode zorgt in de afzet nog voor relatieve rust. Verwerkende bedrijven starten voorzichtig weer op, maar het duurt nog enkele weken voordat alles weer volop draait. Dan is ook de binnenlandse vraag weer op peil. Op de veemarkt in Leeuwarden worden de lammeren voor de tweede week achtereen apart genoteerd. Dit jaar is dat relatief vroeg. De veemarkten in Purmerend en Bunnik noteren nog prijzen voor zuiglammeren. Naar verwachting blijven de prijzen ook de komende week op het huidige niveau, door een rustige handel.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer overBeheer