Skip to content

Genomineerden Agrarisch Ondernemer 2020 bekend

Updated on:
Business
Nieuws
Dit zijn de 5 genomineerden die kans maken op de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020. - Foto's: Peter Roek en Koos Groenewold

Dit zijn de 5 genomineerden die kans maken op de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020. - Foto's: Peter Roek en Koos Groenewold

Tuinders, pluimveehouders en een melkveehouder zijn genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar. Stem op jouw favoriet en lees het interview met minister Schouten in de jubileumuitgave.

Twee tuinders, twee pluimveehouders en een melkveehouder zijn genomineerd voor de belangrijkste ondernemersprijs in de agrarische sector: Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020.

Stemmen voor publieksprijs

De winnaar wordt 26 maart bekendgemaakt. Op de website Agrarisch Ondernemer kun je stemmen voor de publieksprijs.

Lees verder onder het Facebookbericht.

Schouten: ‘Visie en lef bepalend voor succesvol ondernemen’

Ter ere van het zilveren jubileum van Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een special verschenen. Alle lezers van Boerderij Vandaag, Boerderij, Pluimveehouderij en Groenten&Fruit ontvangen deze special of lees het digitaal.

In de special staat een interview met Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Werken vanuit een eigen visie, en lef hebben. Dat zijn belangrijke eigenschappen voor succesvol agrarisch ondernemerschap, vindt Schouten.

Winnaars van de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar hebben een sterke overtuiging over de manier waarop ze willen werken

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Bezoek winnaars 2019

De minister vertelt dat haar bij bezoeken aan vorige winnaars van de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is opgevallen dat ze ‘een sterke overtuiging hebben over hoe ze werken, waarom ze het zo doen, over de manier waarop ze het willen doen’. Schouten: “Ze durven daar spannende stappen bij te zetten, waarbij je de vraag kunt stellen: lukt dat wel? Of: kan dat wel? Uiteindelijk bewijzen zij dat het dan gewoon ook kan.”

Het staat boeren en tuinders natuurlijk vrij om naar een ander land te gaan

De minister erkent dat agrarisch ondernemers in een lastige periode verkeren en dat sommigen overwegen te emigreren. “Ik kan best begrijpen als mensen zeggen dat ze meer mogelijkheden in het buitenland zien. Dat is echt niet iets van de laatste tijd. Het staat boeren en tuinders natuurlijk vrij om naar een ander land te gaan. Maar als je hier blijft, zal ik echt meedenken hoe je dat als boer of tuinder kunt doen.”

Snel delen

Afbeelding
Johan Oppewal

chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin