Gering aanbod voorkomt prijsdaling slachtvee

03-08-2020 | |
Slachtkoeien op een veemarkt. - Foto: Mark Pasveer
Slachtkoeien op een veemarkt. - Foto: Mark Pasveer

Prijzen voor slachtvee bleven op de veemarkt in Bunnik gelijk aan vorige week. Een kleiner aanbod voorkwam prijsdalingen.

Op de veemarkt in Bunnik was de stemming ten opzichte van vorige week ongewijzigd. De aanvoer was maandag ietwat minder: 72 koeien en 2 stieren. Dit wat kleinere aanbod voorkwam een verdere prijsdaling. De marktdag verliep al met al vrij rustig. Over de gehele linie bleven de prijzen voor het slachtvee gelijk aan de marktdag van 27 juli.

Slachterijen draaien op laag pitje

De vakanties zijn nog volop bezig en de slachterijen draaien op een veel rustiger tempo. Hierdoor bleven vraag en aanbod maandag in evenwicht. Daarbij houdt het uitblijven van meer vraag vanuit de vakantiegebieden prijsstijging voor de luxere delen nog wel even tegen.

Hogere prijzen slachtkoeien in Duitsland

In Duitsland kon de veehandel de laatste weken profiteren van wat hogere prijzen voor slachtkoeien. Dat effect was maandag helaas niet merkbaar.

In eigen land lijkt de vraag naar het luxere vlees stabiel. Corona houdt veel Nederlanders in eigen land. De horeca profiteert hiervan, waardoor ook de vraag naar de luxere koeien en stieren aanblijft, zoals in de afgelopen weken.

Het blijft spannend hoe de situatie zich ontwikkelt in de zuidelijke vakantielanden, met name Spanje. Een verdere aanscherping van coronamaatregelen werkt negatief op de toch al geplaagde vleesmarkt.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer