Geurts, Vedder en De Jong op kandidatenlijst CDA

Kamerlid en landbouwwoordvoerder Jaco Geurts begin dit jaar tijdens de protesten in Den Haag. Geurts staat op plaats 11 van de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Tweede van links is Maurits von Martels. - Foto: ANP
IMG_ANP-406926207

Vanuit de agrarische hoek staan drie kandidaten op de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Huidig Kamerlid en landbouwwoordvoerder Jaco Geurts staat op plaats 11 van de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij staat daarmee een plaats lager dan bij de vorige verkiezingen, maar wel op een verkiesbare plaats. In de meest recente peilingen staat CDA op 13 tot 17 zetels.

Melkveehouder Eline Vedder staat op plaats 23 van de kandidatenlijst. Vedder is ook Statenlid in Drenthe namens het CDA. Melkveehouder Cees de Jong uit Hoogblokland staat op plaats 35. De Jong is ook bestuurslid van Agractie en was zeer betrokken bij de acties tegen de voermaatregel.

Van Dijk de hoogste nieuwe binnenkomer

De Brabantse CDA-voorzitter Inge van Dijk is op plek 3 de hoogste nieuwe binnenkomer op de kandidatenlijst. Van Dijk is wethouder in de gemeente Gemert-Bakel en ging vorig jaar in Brabant een coalitie aan met Forum voor Democratie, nadat de partij uit een coalitie met onder andere GroenLinks was gestapt vanwege onenigheid over het stikstofbeleid.

Coronaminister Hugo de Jonge en Kamerlid Pieter Omtzigt voeren de CDA-lijst aan. Kamerlid Maurits von Martels, die in 2017 met voorkeurstemmen in de Kamer kwam, komt niet meer op de lijst.

Vermaas
Mariska Vermaas Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.