Glanbia blijft vol achter fabriek met A-ware staan

04-06-2021 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Het Ierse zuivelbedrijf Glanbia blijft de kaasfabriek die het samen wil bouwen met Royal A-ware in Kilkenny volledig steunen, ondanks nieuwe vertraging vanwege een volgende bezwaarronde van de Ierse natuurbeweging An Taisce.

“We geloven gepassioneerd in dit project en we zijn toegewijd om het samen met onze joint-venture partner Royal A-ware te realiseren”, aldus CEO Jim Bergin tijdens de virtuele jaarvergadering van de Glanbia Co-operative Society. “Royal A-ware is een excellente partner voor dit project die expertise met de productie van continentale kaas en met wereldwijde routes naar de markt inbrengt.” Bergin stelt dat het Nederlandse zuivelbedrijf ‘een hoogst gewaardeerde onderneming is met een toenemende internationale aanwezigheid. Ierland is in feite het zesde land waar ze in de zuivelsector betrokken zullen zijn’.

Minder afhankelijk van Britse markt

De CEO van Glanbia benadrukte opnieuw dat het project vooral van belang is voor Ierland post-brexit. “Wat verloren is gegaan in het recente debat is dat dit project is opgezet om onze nationale blootstelling aan brexit te verminderen. Dit zal een nieuw product voor nieuwe markten opleveren en ons minder afhankelijk maken van de Britse markt voor cheddar kaas.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer