Skip to content

Glanbia Ireland gaat verder als Tirlán

Glanbia Ireland werd vorig jaar volledig eigendom van de circa 6.000 boeren/leden.

Updated on:
Business
Nieuws
Agri
Afbeelding

Foto: Canva

De Ierse zuivel- en graancoöperatie Glanbia Ireland, partner van Royal A-ware bij de bouw van een grote kaasfabriek in Kilkenny, gaat verder onder de naam Tirlán.

De beursgenoteerde ingrediënten- en voedingsfabrikant Glanbia plc behoudt die naam.

Tirlán combineert de oude Ierse woorden Tir voor grond en Lán voor vol, Tirlán staat dan voor Land van Overvloed, legt de coöperatie uit. “De naam weerspiegelt de diepe connectie en relatie tussen de co-op, haar mensen en het land dat zij koesteren om te boeren en te behouden. Dit is de laatste stap op de fascinerende nieuwe reis voor de Co-op.”

Volledig eigendom van boeren/leden

Vorig jaar december besloten de leden om het belang van 40% dat Glanbia plc sinds een eerdere splitsing in de coöperatie had, terug te kopen. Glanbia Ireland werd daarmee volledig eigendom van de circa 6.000 boeren/leden.

Tirlán houdt nog altijd wel 31,9% van de aandelen van Glanbia plc in handen en is daarmee ook de grootste aandeelhouder van dat bedrijf. Tirlán beschikt over 11 high-tech melkfabrieken, 52 retailvestigingen en telt meer dan 2.100 medewerkers. De omzet zal dit jaar naar verwachting uitkomen op ruim € 3 miljard.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin