Doorgaan naar artikel

Global Dairy Trade: prijs vollemelkpoeder daalt 3%

Global Dairy Trade zuivelveiling van Fonterra premium

Vooral de prijzen voor vollemelkpoeder voor levering later in het jaar gingen behoorlijk omlaag op de Global Dairy Trade-zuivelveiling van Fonterra. - Foto: Canva

De prijs van vollemelkpoeder is op de Global Dairy Trade-internetveiling van 6 juni met 3% gedaald naar $ 3.173 per ton. Omgerekend naar euro’s is dat € 2.969.

Vooral de prijzen voor levering later in het jaar gingen behoorlijk omlaag op de zuivelveiling van het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra. De prijzen voor levering eind oktober en eind november daalden met respectievelijk 6 en 7,6%. Wat mageremelkpoeder betreft, bleef de prijs op de GDT nagenoeg gelijk op $ 2.755 per ton.

Cheddar duurder op Global Dairy Trade

Opvallend is de stijging van de cheddarprijs. Die ging met 7,4% omhoog naar $ 4.668 per ton. Boterolie noteerde met $ 4.728 een plus van 1,8% en de boterprijs ging met 0,5% omhoog naar $ 5.088 per ton. De gemiddelde prijs op de internetveiling daalde net als vorige keer met 0,9%.

In totaal ging 23.119 ton product van de hand. Het aantal bieders kwam uit op 160. De volgende veiling is op 20 juni.

In 2008 ging Global Dairy Trade van start. Op het online platform van het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra verhandelen partijen uit meer dan 60 landen zuivelproducten. Jaarlijks wordt voor $ 2 tot 3 miljard aan zuivelproducten verhandeld.

Bekijk meer prijzen voor zuivelproducten via FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin