Goede gevoel overheerst op kuikenmarkt

03-06-2021 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De vleeskuikenmarkt blijft goed gestemd. De handel verloopt vlotjes.

De versoepelingen van de coronamaatregelen en de verbeterde weersomstandigheden hebben een positieve uitwerking op de vleeskuikenmarkt. De handel in kuikens verloopt vlotjes. De kipverkoop zit in de lift. Horecazaken verruimen hun openingstijden. De temperaturen en het zonnige weer lenen zich er bovendien voor om de barbecue aan te slingeren. Dat ondersteunt de verkoop.

Seinen op groen in vleeskuikenmarkt

Met het EK voetbal in aantocht staan de seinen voor de vleeskuikenmarkt op groen. Een groot voetbalevenement doet mensen over het algemeen samenkomen. Met de versoepelingen van de coronamaatregelen is de verwachting dat dit een positief effect heeft op de verkoop van kip. Dat geldt niet alleen voor de Nederlandse markt, maar zeker ook bij onze oosterburen. Insiders zien de komende weken ruimte voor een verdere stijging van de contractprijzen. Na eerdere prijsstijgingen van de afgelopen weken laat de Vernieuwde basis Contract Notering (VCN) naar verwachting opnieuw een lichte opgaande lijn zien.

De Belgische ABC-prijs plust met € 0,01 en gaat naar € 0,91 per kilo levend gewicht. Deinze noteert net als vorige week € 0,97 per kilo levend gewicht. De Barneveldse notering voor vrije kuikens blijft na de recente prijsstijgingen soepel in de benen op € 0,90 tot € 0,92 per kilo. De dieren zijn in trek en vinden soepel hun bestemming.

Naar verluidt kampen enkele slachterijen her en der nog met corona onder hun personeelsleden. De slachtcapaciteit ligt op sommige plekken daardoor iets lager. Ondanks de problemen met vogelgriep stijgt het aanbod uit Polen licht. De markt kan het zeker lijden. De seizoensinvloeden verschaffen de komende weken volop ruimte voor een versterking van het goede gevoel op de kuikenmarkt.

Prognose: lichte stijging contractprijs.

Meer prijsinformatie over vleeskuikens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Poelsma
Bouke Poelsma Freelance redacteur
Meer over


Beheer