Goede melkkoeien stijgen in prijs

27-02 | |
Foto: Hans Banus
Foto: Hans Banus

De vraag naar melkkoeien is goed op het moment.

Het is even weer wennen dat goede afgekalfde melkkoeien weer een stevigere prijs op moeten brengen. Maar er is interesse vanuit Nederlandse melkveebedrijven; handelaren krijgen veel telefoon om goede kwaliteit melkkoeien. Voor de wat meer robuuste, duurzame dieren wil men dan best wat meer betalen. De prijs ligt tussen de € 1.225 tot € 1.650 per dier.

Krap aanbod

Het aanbod blijft krap. In Nederland zijn op het moment weinig goede melkkoeien beschikbaar, waardoor handelaren aangewezen zijn op Duitsland. Voor minder courante dieren blijft de markt wel wat achter. De export van kort dragende dieren loopt prima. Opfokkers komen op het moment vrij gemakkelijk van hun dieren af. De vraag vanuit Rusland is goed. Echter, de prijzen blijven op een stabiel niveau. Guste dieren en pinken houden ook het huidige prijsniveau.

Prognose: melkkoeien gelijk tot duurder, rest stabiel

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.