Doorgaan naar artikel

Goede start melkseizoen Oceanië

Foto: Boerderij

Foto: Boerderij

Melkveehouders in Nieuw-Zeeland hebben afgelopen augustus ruim 5% meer melk aangeleverd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Nieuw-Zeelandse zuivelorganisatie DCANZ.

Het gaat om een volume van 1,46 miljard kilo. In de afgelopen vier jaar werd er in de maand augustus nooit meer dan 1,4 miljard kilo melk aangeleverd. Fonterra zag haar eigen melkaanvoer (vet en eiwit) in augustus met ruim 3% toenemen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Over de eerste drie maanden gaat het om een stijging van eveneens ruim 3%.

Gunstige weersomstandigheden

De zuivelgigant spreekt van een goede start van het seizoen als gevolg van gunstige weersomstandigheden. De winter was erg zacht en er is voldoende regen gevallen voor goede grasgroei. Tegelijk geeft de onderneming aan dat het seizoen pas net is begonnen. De eerste drie maanden van het seizoen zijn goed voor ongeveer 9% van de jaaraanvoer. Komende maanden komt de productie doorgaans pas echt op stoom met een piek van meer dan 3 miljard kilo melk in oktober.

Melkaanvoer Australië

Ook in Australië is de melkaanvoer als gevolg van gunstige weersomstandigheden toegenomen. Over juli meldt Fonterra een toename (in liters) van bijna 3% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dairy Australia gaat voor seizoen 2020-2021 uit van een groei in melkproductie van 1 tot 3%. De eigen aanvoer (vet en eiwit) van Fonterra in Australië nam in augustus met 4% toe ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Lees meer over

Snel delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin