Goede vraag naar B-peen houdt prijs op € 25

11-08 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Er is een gezonde vraag naar nieuwe oogst B-peen af land. De dagprijs blijft deze week dan ook stevig staan op € 25 per 100 kilo voor directe levering.

De dagprijs voor B-peen van € 25 per 100 kilo voor directe levering blijft staan ondanks ontbrekend aanbod vanuit met name Zeeland doordat de opbrengsten daar lager uitvallen door virusdruk. Er is een paar weken geleden nog veel handel voor € 20 gedaan door verwerkers, maar dat prijsniveau is momenteel niet meer aan de orde.

Biologische peen gangbare circuit in

Er gaat ook veel biologische peen, voornamelijk vanuit de Flevopolder, waar veel wordt geteeld, het gangbare circuit in. Nu de gangbare markt goed is, zetten biologische peentelers een deel van de bio-peen af op deze markt. Vanuit Duitsland is de vraag voor biologische peen aangetrokken.

De bewaarpercelen die vanaf mei zijn gezaaid, komen pas oktober uit de grond. Die percelen staan er tot dusver nog best goed op. Daardoor is de verwachting dat die opbrengsten behoorlijk kunnen uitpakken als er voldoende vocht bij komt de komende maanden.

Prognose: hogere prijzen.

Meer prijsinformatie over peen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Smale
Annet Smale Redacteur
Meer over


Beheer