Goede vraag naar oudrosés​

02-02 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Door een goede vraag naar oudrosés en een klein aanbod stijgt de prijs deze week met gemiddeld 5 cent naar een niveau van € 5,05 per kilo geslacht gewicht.

Jongrosés blijven gelijk en noteren € 5,20 per kilo. Een aantal slachterijen trekken aardig aan de oudrosés maar niet allemaal; waar ook koeien worden geslacht is er duidelijk minder noodzaak om hogere prijzen te bieden. Zodoende is er geen sprake van een eenduidig marktbeeld.

Rustige situatie jongrosés

De situatie bij de jongrosés is een stuk rustiger. Net als bij de blankvleeskalveren zijn er niets te veel kalveren, maar is het ook hard werken om de afzet in de benen te houden. Het absolute hoge prijsniveau loopt de markt daarbij voor de voeten. De druk op de prijzen van starters is weer wat toegenomen. Het is niet dat er zoveel kalveren zijn, maar doordat er weinig plaatsen vrijkomen is de markt moeilijker dan een paar weken geleden. Daardoor gaat er € 5 van de notering af en bedraagt die nu € 360 per kalf af-stal. De komende weken zal blijken of de prijs nog iets meer moet corrigeren.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer