Goedkeuring voor groeimedium zonder dierlijk serum in Singapore

18-01 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De Amerikaanse kweekvleesproducent Good Meat heeft in Singapore goedkeuring gekregen voor het gebruik van een groeimedium dat geen dierlijk serum bevat.

Het bedrijf, dat als enige ter wereld kweekvlees mag verkopen in Singapore, ziet het als een belangrijke stap voor het opschalen van de productie, lagere productiekosten en een duurzamer product.

Sommige bedrijven gebruiken dierlijk serum voor de productie van kweekvlees, dat bijvoorbeeld uit het bloed van runderfoetussen wordt gehaald. Overigens zijn er ook bedrijven die hier al geen gebruik meer van maken, waaronder de Nederlandse kweekvleesbedrijven Mosa Meat en Meatable.

Kipproducten met een dierlijk serum

Good Meat kreeg in november 2020 goedkeuring van de Singaporese voedselveiligheidsinstantie om een eerste kipproduct (hybride, met zowel kweekvlees als plantaardige grondstoffen) op de markt te brengen. In november 2021 volgde een goedkeuring voor andere producten. De kipproducten van Good Meat zijn te koop via restaurants en maaltijdbezorging. Deze producten waren tot nu toe gemaakt met een dierlijk serum in het groeimedium.

Het is weer een stap voorwaarts voor ons bedrijf, de kweekvleesindustrie en de gezondheid van onze planeet

“Nog niet zo lang geleden dachten waarnemers dat het verwijderen van serum een ​​belangrijke beperkende stap was bij het schalen van kweekvlees. Ik zou niet trotser kunnen zijn op ons team, omdat ze precies dat hebben gedaan en deze week goedkeuring hebben gekregen om het te commercialiseren. Het is weer een stap voorwaarts voor ons bedrijf, de kweekvleesindustrie en de gezondheid van onze planeet”, aldus Josh Tetrick, mede-oprichter en CEO van Eat Just, het moederbedrijf van Good Meat.

Het bedrijf bouwt momenteel een productiecentrum in Singapore. Naar eigen zeggen heeft de locatie de grootste bioreactor, een vat van 6.000 liter, in de kweekvleesindustrie. De fabriek moet dit jaar in productie gaan.

Kloosterman


Beheer