Skip to content

Goedkope leningen vanwege Corona in China

Foto: EPA

Foto: EPA

De Chinese tak van levens- en voedingsmiddelenconcern Unilever is een van de bedrijven die een goedkope lening kunnen krijgen vanwege het nieuwe coronavirus.

Dat meldt het Britse persbureau Reuters dat documenten daarover inzag. Chinese banken bieden die leningen aan om bedrijven te helpen die mogelijk last hebben van de uitbraak van de ziekte. De Chinese regering stelde daarvoor geld beschikbaar. Niet alleen het Nederlands-Britse bedrijf komt in aanmerking, ook andere grote bedrijven als het Amerikaanse industrieconglomeraat 3M kunnen zo’n lening krijgen.

China trekt miljarden euro’s uit

De leningen, die zijn bedoeld om de negatieve gevolgen van het coronavirus voor bedrijven te beperken, worden verstrekt tegen lage rentetarieven. Peking heeft miljarden euro’s voor de regeling uitgetrokken. Niet duidelijk is of Unilever en andere bedrijven daadwerkelijk een lening zullen aanvragen. Banken in het financieel centrum Shanghai hebben lijsten gekregen van bedrijven die in aanmerking komen.

Openbare leven plat

Sinds de uitbraak van het virus ligt het openbare leven in een groot deel van China stil, waardoor er weinig wordt gekocht en verkocht. Bedrijven hebben daarnaast te maken met werknemers die na de vakantie rond Chinees Nieuwjaar vanwege de uitbraak van het virus niet terug kunnen keren naar hun werk.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin