Doorgaan naar artikel

Graanhandelaar Bunge verhoogt winstverwachting

Bunge scoorde in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Foto: Mark Pasveer

Bunge scoorde in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Foto: Mark Pasveer

Graanhandelsconcern Bunge heeft zijn winstverwachtingen voor heel 2023 verhoogd. De resultaten in het tweede kwartaal waren beter dan waarop werd gerekend. Daarom gaat het bedrijf ervan uit dat het over heel 2023 meer winst boekt dan voorzien.

De marges in de verwerking van oliezaden als sojabonen, koolzaad en zonnebloemzaad waren beter dan gedacht. De uitkomsten zijn ook hoger dan hetgeen analisten vooraf hadden voorspeld. Op de aandelenbeurs werd dit goed ontvangen en dat resulteerde woensdag in een koerswinst van zo’n 4,5%.

De verwerkingspoot van Bunge profiteerde in het tweede kwartaal vooral van de recordoogst aan sojabonen in Brazilië. Geringere prestaties in de andere activiteiten werden daarmee ruimschoots gecompenseerd.

Overname afronden

Verder meldt het concern dat vooruitgang is geboekt in de overname van graanhandelsbedrijf Viterra (voorheen Glencore Agriculture). De gezamenlijke omzet van Bunge en Viterra bedroeg vorig jaar 121 miljard Amerikaanse dollar.

Daarmee behoort de combi tot een van de grootste graanhandelsbedrijven ter wereld. Cargill is nog groter met een omzet van zo’n 177 miljard dollar. Het streven is om de overname in de zomer van volgend jaar af te ronden.

Prijsinformatie over graan vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
John Ramaker

Chef-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin