Skip to content

Greenyard stelt operationele winst omhoog bij

Greenyard maakt over het per 31 maart afgesloten boekjaar zo'n €116,5 miljoen 'winst uit bedrijf'.

Updated on:
Handel
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De operationele winst van Greenyard zal zo’n 9% hoger uitvallen dan eerder geschat. De Belgische gigant in de mondiale groente en fruithandel scoort over het per 31 maart afgesloten boekjaar een Ebitda van € 116,5 miljoen.

Het laatste kwartaal toonde een sterke groei en toenemende versnelling van de onderliggende business, met name door een verdere groei van het verhandeld volume groente en fruit ten opzichte van boekjaar 2019-‘20. Op een omzet van circa € 4 miljard maakte Greenyard vorig boekjaar een winst uit bedrijf van € 96 miljoen en een jaar eerder van € 65 miljoen.

Herfinanciering van € 0,5 miljard

Het beursgenoteerde Greenyard maakte eind maart bekend een forse herfinanciering van de schulden te hebben doorgevoerd. Private investeerders brachten € 50 miljoen in. En het bankenconsortium dat Greenyard financiert en een garantie van het investeringsfonds Gigarant van de Vlaamse Overheid waren daarnaast goed voor een herfinanciering van in totaal € 467,5 miljoen.

70% meer vaste contracten

Greenyard, waar ook AH-leverancier Bakker Barendrecht deel van uit maakt, wil meer afzet op vaste contracten afsluiten. Over vier jaar zou 70% van de omzet in verse groente en fruit moeten lopen via langlopende contracten met supermarkten in Europa. Greenyard hoopt en verwacht hiermee meer grote telers aan zich te kunnen binden. De eerste resultaten van dit beleid leiden volgens het bedrijf nu al tot een ‘beter gealigneerde toeleveringsketen en verdere kostenbeheersing’.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin