Skip to content

Groeikansen vleesvervangers in VS enorm

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Duurzaamheid is een veel genoemd argument om vaker te kiezen voor een vegan worstje, het meest gegeten vegan vlees in Amerika. Foto: Canva premium

Duurzaamheid is een veel genoemd argument om vaker te kiezen voor een vegan worstje, het meest gegeten vegan vlees in Amerika. Foto: Canva

De markt voor vleesvervangers in de VS is gegroeid naar een waarde van $ 1,4 miljard.

In deze categorie zijn de verkopen met meer dan $ 430 miljoen toegenomen in 2020, dat meldt het onderzoeksbureau Tastewise. Volgens The Good Food Institute is er nog een groeikans van $ 14 miljard in de gehele plantaardige vleesindustrie.

Gezondheid en duurzaamheid

De reden voor de Amerikanen om vaker te kiezen voor plantaardig vlees is op de eerste plaats voor gezondheidsredenen. Daarnaast is ook duurzaamheid een veel genoemd argument om vaker te kiezen voor een vegan worstje, het meest gegeten vegan vlees in Amerika. Het onderzoek toont ook aan dat consumenten behoefte hebben om dierlijke vlees te eten doordat het een andere ervaring is om het product te eten en ook de sociale belevenis als anders wordt ondervonden. Ook de smaak van het vlees moet voldoen aan de ‘vlees-ervaring’ vindt 36%, daarmee is dat de grootste factor om te kiezen voor alternatief vlees. Volgens Tastewise is er dan ook nog een groot gat in de markt om deze behoeftes ook de kunnen vervullen met plantaardig vlees.

Meer aandacht voor vleesvervangers

De groei komt volgens Tastewise omdat er steeds meer aandacht is voor plantaardig eten. Vooral social media-influencers spelen een grote rol in de populariteit van vleesvervangers. Ten opzichte van 2019 is er 16% meer aandacht voor plantaardig vlees. Niet alleen op social media is alternatief vlees te vinden, ook in Amerikaanse restaurants vind je veel vaker plantaardige vlees op de menukaart, dat nam met 1.320% toe. Plantaardig vlees is goed voor 1,4% van de gehele Amerikaanse retail vleesmarkt.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin