Groen licht overname Groupe Ronsard door LDC Groupe

15-04 | |
Pluimveeslachterij van LDC Groupe in Sable-sur-Sarthe, in het westen van Frankrijk. - Foto: ANP
Pluimveeslachterij van LDC Groupe in Sable-sur-Sarthe, in het westen van Frankrijk. - Foto: ANP

LDC Groupe, het veruit grootste kippenvleesbedrijf van Frankrijk, heeft groen licht gekregen voor de overname van de concurrent Groupe Ronsard, de nummer vier in de Franse pluimvee-industrie.

Dat stelt LDC beter in staat de Franse sector te versterken en de invoer van kip en kipproducten uit het buitenland verder terug te dringen, aldus het bedrijf.

De concurrentiedienst Autorité de la concurrence heeft echter wel geëist dat een aantal activiteiten van Ronsard buiten de fusie blijven om een te grote machtsconcentratie te voorkomen. Een bedrijf in Bretagne blijft daarom eigendom van de coöperatie Eureden, terwijl drie tot Ronsard behorende locaties in de regio Ain met in totaal 170 werknemers worden gesloten. ‘’Die voorwaarden ondermijnen niet de kwaliteit van dit project ter versterking van de pluimveesector in Frankrijk,” aldus het beursgenoteerde LDC Groupe.

De Franse onderneming, die ook divisie traiteur heeft, draaide in het boekjaar 2019/20 een omzet van € 4,4 miljard en verwerkt de dieren van 7.500 pluimveehouders waarvan 6.100 in Frankrijk zelf en de overige in Polen en Hongarije.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.