GroenlandKip herschikt distributie kip na brand

13-07-2021 | |
Bij de brand op zondag 11 juli werden in ieder geval twee productiehallen verwoest. - Foto: ANP
Bij de brand op zondag 11 juli werden in ieder geval twee productiehallen verwoest. - Foto: ANP

Kipverwerker GroenlandKip is na de brand afgelopen weekend druk bezig om de distributie van kipproducten naar afnemers zoals grote supermarkten te herschikken.

Over de stand van zaken en de volledige omvang van de schade wil een woordvoerder nog geen nadere toelichting geven anders dan kort na de brand naar buiten is gebracht. Bij de brand in de verpakkings- en distributielocatie in Bodegraven zijn op zondag 11 juli in ieder geval twee productiehallen verwoest.

Met de afnemers vindt afstemming plaats over leveringen. Daarbij valt GroenlandKip terug op andere bedrijven binnen moederbedrijf PHW Group in Duitsland. En op ‘enkele gerenommeerde relaties’.

Duits moederbedrijf

GroenlandKip is net als pluimveeslachterij Esbro onderdeel van de Nederlandse GroenlandGroup. Deze groep nam eerder dit jaar pluimveeslachterij Van der Bor over. GroenlandGroup is op haar beurt onderdeel van PHW Group, dat met de merknaam Wiesenhof een van de grootste spelers is op de Duitse pluimveemarkt. PHW omvat een complete keten voor pluimveevlees, van broederij tot distributie naar supermarkt inclusief voer. Sinds 2018 is het bedrijf ook in vleesvervangers actief. Daarnaast heeft het een gezondheidstak. De totale groep omvat 35 bedrijven met ruim 7.000 medewerkers in Europa en een jaaromzet van € 2,7 miljard.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer